Uudistunut Vaasa English Playschool

Uudistunut Vaasa English Playschool

Vaasa English Playschoolin pitkäaikainen haave uusista, suuremmista tiloista on vihdoin toteutunut.

Korkeamäellä sijaitsevassa päiväkotikiinteistössä on kesän aikana suoritettu perusteellinen kuntokartoitus sekä mittava remontti. Tilat omistaa Kiinteistö Oy Pikipruukki.

Maanantaina, 30.9.2013 vietämme uusien tilojen avajaisia sekä juhlistamme Playschoolin 45-vuotista taivalta.

Uudet, käytännölliset ja päiväkotikäyttöön suunnitellut tilat helpottavat monia käytännön asioita. Playschoolin henkilökunta onkin hyvin innoissaan uusien tilojen luomista mahdollisuuksista. Toiminnan suunnittelu ja jako esimerkiksi pienryhmiin onnistuu nyt entistä paremmin. Myös piha-alueet ovat toimintaan sopivat ja tilavat.

Playschoolin syksy onkin tapahtumarikas ja yhteistä ohjelmaa perheille järjestetään myös päiväkotiajan ulkopuolella. Avajaisjuhlan lisäksi järjestämme perinteisen Halloween juhlan marraskuun alussa ja syyslukukausi huipentuu vielä joulujuhlaan.

Vaasa English Playschool toimii Vaasan kaupungin ostopalvelupäiväkotina. Uusissa tiloissa toimii kaksi ryhmää ja kokopäiväisiä päivähoitopaikkoja on tällä hetkellä 42 kpl. 4-5 -vuotiaat lapset kuuluvat Juniors ryhmään ja 6-vuotiaat (esikoululaiset) Seniors –ryhmään. Playschoolissa lapsella on mahdollisuus oppia englannin kieltä kielikylpymenetelmin. Henkilökunta kommunikoi lasten kanssa englanniksi.

Henkilökunnan määrä on 8. Playschool toimi aiemmin Suvilahden koulun tiloissa. Pienestä välimatkan kasvusta huolimatta yhteistyö Suvilahden koulun kanssa jatkuu tiiviinä. Yhteistyö on tärkeää, koska suurin osa lapsista siirtyy Playschoolista Suvilahden vieraskieliseen opetukseen.

Yhteistyön muotoja ovat esimerkiksi viikoittaiset käynnit koululla jumppaamassa sekä osallistuminen koululla järjestettäviin tilaisuuksiin. Ruokahuolto tapahtuu koulun keittiöltä käsin, josta ruoka toimitetaan jakokeittiöömme.