Haku päiväkotiin

Vaasa English Playschool toimii Vaasan kaupungin palvelusetelipäiväkotina. Haku päiväkotiin tapahtuu Vaasan kaupungin palvelunohjauksen kautta.

Vaasa English Playschoolin asiakasmaksut määräytyvät palvelusetelisäännösten mukaan saman suuruisiksi kuin kaupungin omat päivähoitomaksut. Lisätietoa palvelusetelijärjestelmästä sekä hakulinkin löydät täältä:

https://www.vaasa.fi/vieraskielinen-varhaiskasvatus-englanti

Valintakriteerit vieraskieliseen varhaiskasvatukseen:

Vieraskielinen varhaiskasvatus ja esiopetus (Foxes ja Squirrels -ryhmät):

Vieraskielisessä varhaiskasvatuksessa on vuosittain 44 lapsipaikkaa, kahdessa eri ikäryhmässä.

Lapsipaikat täytetään ikäryhmittäin seuraavasti:

  • 6- vuotiaat (esiopetus): 22 paikkaa
  • 5-vuotiaat: 22 paikkaa

Esiopetusryhmän lapsipaikkoihin ovat etusijalla ne lapset, jotka ovat jo aloittaneet vieraskielisessä varhaiskasvatuksessa jo 5-vuotiaina.

Mikäli vieraskielisen varhaiskasvatuksen lapsiryhmät eivät täyty 6- ja 5-vuotiaista lapsista, huomioidaan myös tätä nuoremmat hakijat ikäryhmittäin, siten että etusijalla ovat ensin 4-vuotiaat lapset ja sen jälkeen 3-vuotiaat lapset. Vieraskielisen varhaiskasvatuksen lapsiryhmissä ei ole paikkoja alle 3-vuotiaille lapsille.

Ilman paikkaa jääneet jäävät arvonnan mukaisessa järjestyksessä varasijalle eli ns. jonotuslistalle. Mikäli paikkoja vapautuu, täytetään ne jonotuslistan mukaisessa järjestyksessä. Jonotuslistaa pidetään voimassa yhden vuoden (lukukauden) ajan.

Vieraskielisen varhaiskasvatuksen esiopetusvuoden jälkeen lapsilla on mahdollisuus hakeutua soveltuvuuskokeen kautta perusopetuksen laajamittaiseen kaksikieliseen opetukseen.

Kansainvälinen lapsiryhmä (Hedgehogs -ryhmä):

Kansainvälisessä lapsiryhmässä on vuosittain 21 lapsipaikkaa. Ryhmän lapsivalinnoissa noudatetaan seuraavia valintakriteerejä:

  • Etusijalla valinnoissa ovat kansainvälisten perheiden lapset joilla on englanninkielistä taustaa (suomen kielen taito ei ole välttämätöntä, englannin kieli on käytössä perheen jokapäiväisessä arjessa).
  • Lapsipaikat täytetään ikäluokittain, siten että etusijalla ovat ensin 6-vuotiaat lapset, sitten 5-vuotiaat, 4-vuotiaat ja 3-vuotiaat.
  • Saman perheen 3-6 –vuotiaat sisaret ovat oikeutettuja saamaan paikan etusijalla, mikäli vanhempi sisar saa ensin paikan ikäluokkien mukaan tapahtuvan valinnan perusteella
  • Kansainvälisessä lapsiryhmässä ei ole paikkoja alle 3-vuotiaille lapsille.
  • Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, paikat arvotaan
  • Ilman paikkaa jääneet jäävät arvonnan mukaisessa järjestyksessä varasijalle eli ns. jonotuslistalle. Mikäli paikkoja vapautuu, täytetään ne jonotuslistan mukaisessa järjestyksessä

Mikäli Playschoolin kansainvälisen lapsiryhmän paikat eivät täyty kansainvälisten perheiden hakijoista, voidaan ryhmää tarvittaessa täydentää ryhmästä paikkaa hakeneiden suomenkielisten perheiden lapsilla. Ryhmän täydennystarve arvioidaan vuosittain yhteistyössä Vaasan varhaiskasvatuksen kanssa.